A Technikum, amelyben az osztályok őshonos gyűmölcsfa-csemetéket gondoznak - és ballagás után átadják a fácskákkal kapcsolatos őrzői feladatokat a frissen érkezőknek!

A  Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Pestszentlőrinci Technikuma igazán alapos gyűjtőmunkával jelentkezett a Petőfi körtefája felhívásra. Megtudhattuk, kiről nevezték el Ferihegyet, hogy indult mega  Szalagszövőgyárban a munka - és hogyan kerültek a selyemhernyók és az eperfák Magyarországra - és így Pestszentlőrincre is.  A gyűjtést Orbán Judit magyartanár és a 9.c 10. c, 11. b és 12. a osztály 41 tanulója közösen végezte. 

Az iskola nemrégiben 17 oltvánnyal gazdagodhatott Kovács Gyula pomológus pórszombati Tündérkertjéből. 16 osztály vált így gondos gazdájává egy-egy facsemetének. Petőfi körtefáján kívül ültettek még alma-, barack- és szilvafákat is.  A Petőfi-fa ültetéséről film is készült, ami egyelőre vágás alatt van, de fotók már most láthatók az ünnepségről. 

A gyűjtőmunkát vezető magyartanártól megtudtuk, hogy a többi őshonos gyümölcsfát a technikum osztályai egyenként örökbe fogadták, és osztályfőnökeik vezetésével az útmutató szerint elültették. A fácskákat a továbbiakban gondozni fogják, majd ballagásuk után továbbadják egy bejövő 9.osztálynak.

 - A faültetési program hatalmas sikert aratott diákjaink körében - írta Orbán Judit.