Lovastalálkozó, a gulyás ünnepe, mesenap, kiállítás, évadnyitó, koncertek - a május már főszezon a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert hálózatban! Hétvégi programokból szemezgetünk!

Május második hétvégéjének gazdag programkínálatból elsőként a Kiscsőszi Kultúrpajta lovas hétvégéjét, a Lóra termett a magyar c. rendezvényét ajánljuk. A Kárpát-medencei   Lovas Kulturális Találkozó programjában szerepel solymászbemutató, huszárnóta-tanulás, terelőkutyák bemutatója. A résztvevők megismerhetik a muraközi tenyész-szervezet munkásságát és lovasíjász bemutatót is láthatnak.

A Kiscsőszi Kultúrpajta pedig ezen túl még a legjobb gulyást is keresi - a főzőversenyen komoly díjak várnak a legjobb szakácsokra a Magyar Gulyás Ünnepén!

Turán pedig a meséről szól majd a hétvége: a Turán innen, Turán túl c. mesenapon lesz Mese, bábok, dal, zene, tánc kicsiknek és nagyoknak - meg persze finomságok!

És ezzel még nincs vége! Évadnyitóval vár mindenkit Bakalja, Magyarlapádon a  Kultúrcsűrben megkezdődik a népzenei koncert-sorozat a Heveder zenekar fellépésével, Kapolcson a Falumalom Pajta kiállításmegnyitóval vár, a tárlatra helyi alkotók munkáiból válogattak. Nyárádszentsimonban családi napra válnak kicsiket és nagyokat, a Kemencés Tanya bodza napot tart, a Szaporcai Cifraház pedig koncerttel egybekötött kiállításmegnyitót rendez. Böngéssz további programokért az Eseménynaptárban!

 

cover: FB, Szurdi Éva kerámia fotója