Igazi vidám filmes beszámolót készített idei működéséről a Nagyszékelyi Kultúrpajta!

A megnyitót Nagyszékelyben június 9-10-én tartották, nyár közepén pedig a Falusi Fortélyok Ünnepén lehetett részt venni.  Ott volt Ferenczi György és az első Pesti Rackák, HolddalaNap Zenekar, Ségercz Ferenc – Vitályos Lehel – Mohamed Zatari trió, Lénárt István vályogház-szakértő, Zsidó Piroska mesemondó, Nagyszékelyi Pajtaszínház, a Kalász Banda. Ha nem voltál ott, sem maradsz le, mert Bényi Péter és Macher Borbála filmjével köréd varázsolja a nagyszékelyi hangulatot!

Gyergyói Noémi pedig egy egészen különleges divatbemutatóval készült a Kultúrpajtában - Gumicsizma címmel. Így írt róla:

„ Ha az ember falura költözik városról, szép lassan átrendeződik úgy a külső, mint a belső világa. Más dolgok lesznek fontosak falun, mint azelőtt, amikor városon élt. Például egyre többször megtörténik, hogy az egész nap gumicsizmába telik el. A shoppingolás is elmaradozik, így nagyobb hangsúlyt kapnak a régi, kedves darabok, amelyeket át kell fogalmazni, hogy még egy ideig hordható legyen a falusi életfeltételekhez alkalmazva azokat. A mostani divatbemutató tervezője és készítője maga is városon nőtt fel, de mindig nagy tisztelettel adózott a múltnak, azoknak, akik előttünk éltek és munkálkodtak. Így a kollekció ötvözi a paraszti múlt és a városi , lazább stílus elemeit. Ennek érdekében készítéskor felhasználásra került sok régi kockás ing, kinőtt ruhák, pulóver, poló, de még függöny és ágynemű is. A mutatósság érdekében a készítő alkalmazott csipkét, textilfestést, folttehnikát, hímzést. A ruhák készítője Erdélyben született és élete egy részét ott töltötte, ahol tapasztalatot szerzett a sajátságos hangulatú divatbemutatók létrehozásában. Itt, az anyaországban mindösszesen 2 saját divatbemutatója volt, ez a harmadik, amit Önök megtisztelnek a figyelmükkel. Maga a kollekció gyerekekre, pontosabban kamaszokra lett elképzelve, akik mindösszesen 3 napot próbáltak odaadással. A zenét is ezekhez a paraméterekhez igazítottuk."

Gratulálunk a színes, izgalmas rendezvényekhez, Két Torony Nagyszékelyi Faluegylet!