Negyedikes általános iskolások segítettek elültetni a Petőfi Könyvtár udvarán Petőfi körtefáját! A könyvtárosok meg is örökítették az eseményt!

A Magyar Kultúráért Alapítvány „Ültessük újra Petőfi körtefáját” felhívása felkeltette érdeklődésünket és megdobogtatta a szívünket. Ez a fa hajdan látta a csodát, hiszen Petőfi Sándor itt írta emlékkönyvébe utolsó versét, majd másnap nyomtalanul eltűnt a csatában.

 

A miskolci II. Rákóczi Ferenc Könyvtár Petőfi Sándor Könyvtára udvarán elültettük a híres körtefa utódját. Az ültetésben a Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda 4. osztályos tanulói is részt vettek. Jó volt látni a fiatalok lelkesedését, tenni akarását: jó helye legyen a fácskának.  

 

A gyerekekkel megismertettük a fa történetét, majd felolvastuk Kányádi Sándor Haldoklik az öreg tanú című versét, melyet e körtefa ihletett. 

 

Ebben a kicsi oltványban nemcsak Petőfi emléke él, hanem a remény, a hazaszeretet, a magyarság összetartozása szökken szárba. Reméljük, hogy hamarosan gyümölcsöt terem a körtefa és bátran hirdeti a múlt emlékét és az élet szépségét.

 

írta: Dávidné Szekeres Szilvia,  csoportvezető könyvtáros