Gazdanap és sokadalom, Feketetói Bál vagy Hegyháti Tájoló? Tánc, zene, kézművesség, gombavadászat vagy kóstolók? Programajánlónk október első hétvégéjére!

Egésznapos mulatságra, gombavadászatra, kóstolóra, kirándulásra, zenére és táncra számíthat, aki Oszkóra,a  Hegyipásztor Kör Kultúrpajtájába megy október 7-én. A Hegyháti tájolót évente megrendezik - ez már a 6. alkalom!

Ugyanezen a napon Gyergyócsomafalván gyűlnek össze a gyergyószéki népzenészek. Lesz felnőtt és gyermek néptánc-előadás és igazi gazdanap - zenével, tánccal, főzéssel! Este pedig Berecz András várja mesével a résztvevőket és minden érdeklődőt!

A Magyarlapádi Kultúrcsűr október végére tervezett koncertjét hozta előre október 8-ára: a csíkszeredai Kedves zenekar így most hétvégén lép fel náluk. 

És különleges eseménnyel vár mindekit! A Feketetói Vásár mellett jön a Feketetói Bál a Mérai Tánccsűrben. Célja egyrészt megismertetni  Kalotaszeg ezen vidékét, másrészt helyi közösséget is nevelni a faluba meghívott népzenei együttesek koncertjei segítségével -  egy nívósabb szórakozási lehetőséget nyújtani az itt élőknek, ezzel is elősegítve a helyi kulturális értékek megőrzését. A Feketetói Vásárral egybekötött Kalotaszegi bál  fellépői: a Tokos Zenekar és a helyi zenészek.

És ez csak néhány a rengeteg Kultúrpajta- és Tündérkert-programból! Böngéssz az Eseménynaptárban és találj rá kedvenceidre!