A Kultúrpajták rendkívül sokféle programmal készülnek a hétvégére! Böngéssz a tunderpajta.kultura.hu-n - és találd meg kedvenceidet!

Dramatikus néptjáték - néptánc, népzene és irodalom vár minden kultúrakedvelőt a Kiscsőszi Kultúrpajtában július 13-án este! A műsorban többek közt Wass Albert, Márai Sándor, József Attila és Nagy László szövegei hangzanak el - népzene és néptánc kíséretében a Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes rendhagyó előadásán!

Ugyanezen a napon kiállítás, koncert jam session, bográcsolás és mulatság vár minden érdeklődőt Bikfalván. A Csűr Underground rendezvényén lesz zene, tánc és képzőmávszet is - három különböző régióból érkező művészekkel. És éhes sem marad senki: bográcsban készül a közös vacsora!

Július 14-én zenés barangolásra hív az Andokba a Los Andinos Együttes a gyimesközéploki Tatros Part Csűrben, vagy kalandozhatunk Paár Julcsival a Kerekerdőn  a Folk Portán Acsán! Julcsi saját gyermekei születése után kezdte el tartani interaktív népzenés foglalkozásait zeneterápiás szemlélettel átitatva, ÖsszeHangoló néven. Ezeknek a foglalkozásoknak több éves tapasztalata, a sok szép zenei - és persze anyai - élmény  egy lemezre is megérett. A Kerekerdő egy mese - zenés mese, vagy mesés zene – ahogy tetszik. A főhőssel a mesét végigjárva a zene által kirajzolódnak a helyszínek, a mese résztörténetei, és persze a tanulság sem marad el a végén. 

Július 15-én rengeteg rendezvénnyel készülnek a Kultúrpajták és Tündérkertek: lesz Galga Folk Pajta Feszt az általában nem látogatható Prónay-kastélyban Acsán ( többek közt a Parno Graszt részvételével), Fűben-fában játék a  Csiki Család Kézműves Pajátjában Vanyarcon, és megkóstolhatjuk és megtanulhatjuk elkészíteni nagymamáink palóc ételeit a Karancslapújtői Pajtában! És ez még korántsem minden...további programok az Eseménynaptárban!