Igazán izgalmas programkínálattal zárják a júliust a kultúrpajták és tündékertek!

Gyimes Veszprém vármegyébe, Szentgálra költözik! Legalábbis két napra... Július 28-án Gyimesi estre várnak mindenkit, lesz ének- és tánctanulás gyimesközéploki vendégekkel -  29-én pedig egy  gyógynövényezős napra lehet benevezni! Hogyan jár az erdőn, miket keres és gyűjt egy kenőasszony? Július 29-én Szentgálon mindenki ellesheti a titkát!

De persze ettől azért Erdélyben is maradtak izgalmas programok!  A Bekecs Néptáncegyüttes műsora vár minden érdeklődőt Marosfelfaluban 30-án este! A jubileumi program az együttes elmúlt 15 évének legizgalmasabb koreográfiáit tartalmazza!

A Délvidéken, Domonkosfán az Aratás, a tánc és a dal ünnepén lehet részt venni július 29-én! A falu hagyományosan legnagyobb ünnepségének programjai délelőtt a domonkosfai Porta színpadán, délután pedig a porta mögötti búzamezőn zajlanak - még kaszával aratni is megtanulhatnak a legbátrabbak!

Július 29-éről 30-ára a  Kemencés Tanyán a Bútorfestés nyári éjszakáján lehet virrasztani, tanulni és mulatni! lehet bútorfestést tanulni, lesz lekvárfőző műhely és a hagyományos tésztaételek készítése módja is elleshető az éj során!

További programok az Eseménynaptárban! Várnak a Kultúrpajták és Tündérkertek szerte a Kárpát-medencében!