Ahogyan az idő hűvösebbre fordul, a Kultúrpajták és Tündérkertek is lassan téli álomba merülnek. De egészen november végéig találhatsz még programot a Hálózat tagjainál!

A Kemencés Tanya különleges ünnepre vár mindenkit a Tündérkertbe! Lesznek gyümölcsészeti bemutatók, előadások, csemetemustra és vásár, faültetés, fafaragás - sőt, még tánctanítás is!

A Tatros Part Csűrben a Csángóidő c. filmet nézhetik meg a látogatók és találkozhatnak végre Czencz József rendezővel is - a program a  nyáron betegség miatt elmaradt filmklub pótlása!

És a legdélebbi Kultúrpajta, Hertelendyfalva még novemberbe is nyitva áll! A falut 140 éve népesítették be - bukovinai székelyek. A 140 éves betelepedési ünnepség  előkészületei egész évben zajlanak! idén novemberre  ismét megszervezik a Hertelendyfalviak Világtalálkozóját - amelyre összehívják a faluból elszármazottakat és az ottmaradottakat. Együtt ünneplik meg a betelepülést, és méltóképpen - többek között a Sárarany zenekar bukovinai hangszeres táncdallamokat tartalmazó Hopp hajnalig című összeállításával!