Lovas hagyományőrzőként, fesztivál-csapatként vagy generációk óta helybéliként pajtát üzemeltetni? Igen, minderre van példa a Hálózatban! Nézd meg új filmjeinkben és idézd fel velünk a nyarat!

Bodonyt, a közlekedési árnyékban lévő települést (zsákfalu) relatívan zárt közösség lakja. A közeli üdülőövezetek, kiemelt turisztikai célpontok kontrasztjaként itt még fellelhető a hagyományos közösségi normák jelenléte. A kulturális élet legmeghatározóbb eseményeit önszerveződésen alapuló tevékenységek, hagyományos ünnepkörökhöz kapcsolódó „önműködő” népi szokásokhoz, egyházi ünnepkörökhöz tartozó cselekvések jelentik. Kovács Gábor pajtagazda ős-bodonyiként kalauzol el a különleges közösségbe!

A Kultúrkamra és Gasztrokert programjainak helyszíne a Tiszacsegén található egykori módos gazda helyi védettséget élvező háza és udvara, amely a Kultúr Point Egyesület használatában áll. A programsorozat során igyekszünk a helyi kulturális élet hiányosságait pótolni, a civil szervezetek együttműködését kialakítani, a kulturális, társadalmi, és gazdasági hálózatépítést megvalósítani. Igyekszünk minden korosztály számára magas szintű művészeti élményt biztosítani, kiemelten kezelve és előtérbe helyezve a helyi hagyományokat. 

„Csallóközben, a Gútához tartozó Csörgőben (a Vágh folyó közelében) élünk. Atilla Palotája - a fából készült többfunkciós pajta a Vermes család saját területen áll, a Kassai Lovasíjász Iskola Vermes Törzs Polgári Társulás tulajdonát képezi. Az „Attila" név írása sajátságos a Pajta nevében: mi úgy gondoljuk, hogy eredetileg a magyarok így írták Atilla nevét."

„Hagyományos értékek - fesztiválhangulatban! Nem is fogalmazhatnánk meg jobban azt az elképzelésünket, melyet 2021-től kezdődően a SZÉF Folk Fesztiválon valósítunk meg. Mi, a SZÉF csapata, nemcsak elhivatottak vagyunk a népzene, a néptánc és a népi kézműves hagyományaink iránt, de életformánkká, a mindennapjainkká vált elköteleződésünk. Tesszük ezt örömmel, évente egyszer igazi fesztiválhangulatban is."

Még több film a Hálózat Youtube-csatornáján! Iratkozz fel - és értesítünk az újdonságokról!