A  nyár közepére érkezve különösen változatos  programokkal várnak minden érdeklődőt a tündérkertek és a kultúrpajták az egész Kárpát-medencében! Lesz tánc-tábor, Hepaj-fesztivál, halászok napi vigasság - hogy csak a  legkülönlegesebbeket említsük....

Gasztronómia, hagyományok és táncház: különleges programmal készülnek Tiszacsegén a Kultúrkamrában a Halászok Napjára július 22-én! Lesz előadás, ringató, gyógynövény-történet, látványkonyha, koncert és táncház! Figyelem: az eseményre regisztrálni kell!

Az Ilosvai Néptáncegyüttes fellegvárában, az Ilosvai-Házban: második koncertjére vár minden érdeklődőt a Hepaj-feszt rendezvénysorozat! A Hét Hat Club + fellépése 22-én este lesz!

Ifjúsági néptánctábor várja a tanulni vágyó táncosokat Bakalján 21-e és 23-a között! A program zárónapján, szombaton este a kedves Zenekar is fellép majd!

Feketelakon pedig 23-án kezdődik majd a Kaláka és a Kiskaláka tánctábora! Ez a tábor alapozta meg a kezdetekor – 1995 után - a szamosújvári Kaláka Néptáncegyüttes szakmai fejlesztését. A Kaláka, Kiskaláka együttesek tagjai Szamosújvárról és mezőség különböző falvaiból származnak. 

Az Algyői Tájház és Pajtában Folkestére vár mindenkit a Zsibongó Néptáncegyüttes, amely meghívott vendégelőadókkal kiegészülve fergeteges nyári bemutatóval kápráztatja el a közönséget! Az estét élőzenével kísért táncházzal zárják ahol a közönség is táncra perdülhet. Mindenkit szeretettel várunk!

További programok az Eseménynaptárban! Júliusban is várnak a Tündérkertek és Kultúrpajták az egész Kárpát-medencében!