A Hálózat Youtube-csatorjája beleolvad a Kultúra.hu Youtube-csatornájába! Új filmjeinket már itt találod - és a régiek is hamarosan átköltöznek. Érdemes feliratkozni - és minden újdonságról értesülhetsz!

A Lépésház - ami lépésről lépésre, " a Jóisten akaratából és az emberek együttműködésével" jött létre Szatmárnémetiben. Részletek a Borókagyökér Egyesület vezetőjétől, Lőrincz Szejke Judittól a Hálózat új filmjében!

A csehétfalvi Székely Jövő Központra 2016-os átadásakor úgy tekintett a falu 150 lakosa, mint a megmaradás zálogára. A központ azóta teret adott számos rendezvénynek: volt itt gyerektábor, kiállítás, táncház, tudás-átadás. Ekkoriban egyben vásárolta meg az Unitárius Egyház a paplak közelében lévő három lakatlan, pusztuló házat és a hozzájuk tartozó két csűrt is - majd hozzáfogtak az újjáépítéshez. Kalákában újították fel az összeomlás szélén álló házakat, megőrizve azok eredeti jellegét. A három házban hatvan főt tudnak elszállásolni, a csűr korszerűen felszerelt konyhájában a táborozókén kívül a helyi és környékbeli időseknek is főznek. A csűr teret ad táncnak, éneklésnek, kézműveskedésnek és előadásoknak is.

A Kispáli Lábas Pajta 2020-as átadása óta a közösségi élet fő színterévé vált a településen. Programjaik fő célja a helyi kulturális élet élénkítése, a néphagyományok ápolása és a generációk közötti kapcsolat szorosabbra fűzése. Kiemelt teret adnak a klasszikus- és világzenei koncerteknek, népművészeti előadásoknak, kézműves foglalkozásoknak és a népi mesterségek bemutatásának. A Kispáli Lábas Pajta filmjét már az új csatornán, a kultura.hu Youtube-ján találod, a  Tündérpajta lejátszási listán - itt:

A Hálózat új filmjeit már ezen  csatornán keresheted - és hamarosan minden régi videónk is ide költözik - így érdemes feliratkozni  a Kultúra.hu Youtube-csatornájára! (Annak is, aki a Hálózat Youtube-ján már feliratkozott korábban.)  A kis harang ikon megnyomása után értesülhetsz majd az újdonságainkról - úgyanúgy, mint eddig!

Balatonfüred és Balatonalmádi között, a lovasi Malom-völgyben bújik meg a Márffy Ház. A Séd patak partján található tornyos malomépület adja rendezvényeink helyszínét. Az épület mellett 8 hektár gyönyörű legelő terül el, mely teljes egészében a Natura 2000 hálózat részét képezi. A Márffy Ház elsősorban a Kárpát-medencei hagyományos paraszti kultúra éltetésének és továbbadásának elkötelezett szolgálója. Legyen szó gasztronómiáról, előadóművészetről, zenéről, fotóművészetről, vagy egyéb művészeti ágakról, programjainak fókuszában a néphagyomány és a hagyományőrzés áll. A Márffy Ház kisfilmjét is a Kultúra.hu Youtube- csatornáján tudod megnézni - kattints itt, vagy keresd a Tündérpajta lejátszási listát!

A bal felső sarokban lévő kis embléma más - de a színvonal változatlan! Barangolj a Hálózatban filmjeink segítségével! Hétről hétre bővülő filmkínálat a mostantól a Kultúra.hu Youtube-csatornáján! Iratkozz fel, és értesülhetsz minden újdonságról!