A nyári napforduló felé haladva egyre több program közül válogathatnak azok, aki útra kelnének a hétvégén! Ráadásul a tanévnek is vége: így a gyerekekre külön gondoltak a pajták és csűrök programszervezői! A pajták és tündérkertek napforduló ünneppel, kézműves délelőttökkel, koncertekkel és táncházakkal várnak Kárpát-medence szerte!

Vége az iskolának!!! A gyerekek örömére ezen a héten több rendezvény is róluk szól: Inaktelkén pl. a tanévzárót Kolompos koncerttel lehet ünnepelni! De előtte egész nap lehet mulatni a csűrben: kézműves gyerekfoglalkozásra (festés, varrás, gyöngyfűzés, nemezelés, fafaragás), népdaloktatásra, valamint hangszerekkel való ismerkedésre (hegedű, furulya) várjuk a gyerekeket a Kultúrcsűrbe és hozzá tartozó udvarra!

A Heit Kultúrpince is a gyerekekre gondol ezen a  hétvégén: a Gyermekeink az örökségük rendezvénnyel elsősorban őket szólítja meg: lesz népi játszóház és A bojtárból lett királyfi címmel gyerekkoncert is  a Heit zenekar jóvoltából!

Makó-Bogárzón a  nyári napfordulóra készülve már 17-én egésznapos tánc-tanulásban és táncházban lehet részt venni, hogy majd jobban menjen a tűzugrás 21-e estéjén!

A terényi Cserje Feszt idén is vár mindenkit! Lesz bábszínház, zene, tánc, kézmveskedés, kocert - közös ebédek - három nap együtt a Cserje Zsuzsa szellemiségét őrző barátokkal, szervezőkkel és fesztivál-látogatókkal! Figyelem: a fesztivál környezetbarát, tányért és poharat vinni kell!

Cserkúton a MACsek népi mesterségek, a  vessző,- és a kosárfonás jegyében két programmal is szolgál a fonást megtanulni szándékozóknak: a haladókat várja háromnapos kosárfonásra Legeza Márti - akik pedig csak ismerkednének a vesszőfonással, vasárnap vehetnek részt  vesszőfonó délelőttön - bábszínház is lesz! A hétvégi programsorozatot az Arundo koncertje zárja!

Magyarnádalján a  Lábas Pajta főzőversenyre vár mindenkit - a tavalyi annyira jól sikerült, hogy hagyományt teremtett - főzés és koncert a program. Családi kézműves délutánra vár a Csiki Család Kézműves Pajtája,  de lesz még két zseniális koncert is: a Muzsikás ezen a hétvégén a  Nagy Gáspár Emlékház pajtájában lép fel, a Jazzation pedig az Acappella  a világ körül c. műsorral vár mindenkit az Édenkert Élményportán! Még több program az Eseménynaptárban!