Románia | Hargita | Gyergyószentmiklós | Szabadság tér 17.

A Szilágyi Pajta Gyergyószentmiklóson igazán patinás környezetben várja a közönséget!

A népzenének és a néptáncnak Gyergyószéken nem csak a múltban, de a jelenben is közösségépítő szerep van. A táncalkalmakkal az emberek közötti kapcsolat és összetartás erős tud maradni.

A gyerekeknek anyanyelvük kellene legyen a zene, a néptánc, ezért bele kell avatkoznunk a közösség legkisebb formájába, a család életébe és a szülőket buzdítani arra, hogy küldje a gyerekét oktatásra, próbára, ahol valóban „nyelvet” tanul a gyerek és tartozik egy olyan közösséghez, ahol a jó kedv, a kíváncsiság, a játékosság, a tánc, a zene iránti szeretet és tudás elsajátítása konstruktív tényezők, ezek pedig erősítik közösségünket. Minden falu egyenként határozott, elszánt nevelő munkát kell végezzen úgy a fiatal, mint a felnőtt generáció számára.

A Szilágyi Pajta helyszín kíván lenni az ilyen és ehhez hasonló alkalmak számára.

ENG

Folk music and folk dance have a community-building role in Gheorgheni, not only in the past, but also in the present. Through dance, the connection and cohesion between people can remain strong.

Music and folk dance should be the mother tongue of children, so we must intervene in the smallest form of community - family life - and encourage parents to send their children to classes and rehearsals. Here the child really learns a "language" and belongs to a community, where morale, curiosity, playfulness, love and knowledge of dance and music are constructive factors that strengthen our community. Each village must carry out determined educational work with both the young and adult generations.

The Szilágyi Barn wants to be a venue for these and similar occasions.