Az Ördögkatlan Fesztivál a Narancsliget Pajta legmozgalmasabb hete az évben - és most lesz! Világzene vár Mérán, a Méra World Music fesztiválon, de lesznek falunapok és szülinapok is! Augusztus első hétvégéjén kalandozz a Kultúrpajtákban Kárpát-medence szerte!

A 2023-as Ördögkatlan Fesztivál védnökére, Cseh Tamásra emlékezik, aki idén lett volna 80 éves. Az emlék programok többsége a nagyharsányi Narancsliget Pajtában valósul meg.  Lesz Másnap - Beck Zoli és Szűcs Krisztián estje Cseh Tamás és Csengey Dénes részben kiadatlan dalaiból,  augusztus elsején a díszvendég  Másik János lesz és megnézheted a Cseh Tamás életéről szóló Füst a szemében c. előadást is (játsszák: Ratkóczi Huba (QJÚB)Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája)Vecsei H. Miklós). A fesztivál alatt  meghallgathatod Beck-Grecsó közös estjét, megismerheted Petőfi arcait Háy János és Rozs Tamás jóvoltából, játszik az  Analog Balaton is és a Pajtában kiállítást is láthatsz indiánozós fotókból.

Mérán pedig vár a Méra World Music! A szervezők célja, hogy  Kalotaszeget is megismertessék a nagyvilággal, miközben szeretnék megőrizni a családias hangulatot - és szeretnének igazi minőségi zenei élményt nyújtani a résztvevőknek. Fellépnek többek közt: Romengo, Kerekutca, Uliana Quartet és Agócs Gergely.

Vanyarcon a  Csiki Család Kézműves Pajtája születésnapot ünnepel - a Zagyva Banda koncertjével, kézműveskedéssel és egésznapos vidámsággal, A nádasdi Hétdombi Kultúrpajtában falunapi rendezvényeket tartanak, és Magyarnádalján is Pajtaünnep lesz -a  Falunapon - de ez csak néhány augusztus első hétvégéjének gazdag programkínálatából!

Böngéssz az Eseménynaptárban és fedezd fel a Kultúrpajták és Tündérkertek kínálatát!